Lieve wereld, eet (ook) Belgisch

15/05/2020

Wie België zegt, zegt gastronomie. Zelfs tijdens de coronacrisis, die België zoals alle landen ter wereld, vandaag heeft getroffen. Ook al draait het land op een tragere versnelling, de sector van de voedingsindustrie houdt stand tegen de crisis, met name dankzij zijn #FoodHeroes!

 

"Klein land. Geweldig eten." Het is niet enkel een slogan. Achter de woorden staan kwaliteitsproducten die volgens strenge hygiënemaatregelen en met veel creativiteit worden bereid. De werknemers in de sector hebben zich kunnen aanpassen en hebben alle nodige apparatuur gekregen om veilig te kunnen werken. De kwaliteit van onze producten blijft op topniveau. De voedingssector vertegenwoordigt 27 miljard euro aan export, waarvan 54 procent naar onze buurlanden (Nederland, Frankrijk, Duitsland) gaat. Ongeveer 38 procent van de export buiten de Europese Unie is bestemd voor Azië. Noord-Amerika komt op de tweede plaats met 20 procent. Het is niet verwonderlijk dat dranken, zuivelproducten, chocolade in al zijn vormen en diepvries aardappelproducten bovenaan het lijstje staan.

 

Laten we ons dus over de hele wereld blijven verwennen met frietjes en een goed biertje en genieten van een dessert, een goed stuk chocolade of een wafel. 

 

Lieve wereld: bedankt om (ook) Belgisch te blijven eten!

 

https://youtu.be/a4EDC7riw94