Haven van Brussel viert 25e verjaardag

18/04/2018

Alle hens aan dek! De haven van Brussel viert dit jaar haar 25e verjaardag. En dit gaat niet onopgemerkt voorbij. Tal van evenementen fleuren in de loop van 2018 het havendomein helemaal op.

De Brusselse haven werd in 1983 opgericht, na de regionalisering van de havens en waterwegen in België. De binnenhaven geniet van een ideale ligging, pal in het hart van Europa. Ze beheert een domein van maar liefst 105 hectare in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Nu, 25 jaar na haar oprichting, organiseert de haven tal van evenementen om dit jubileum te vieren.

Op 23 maart werd het Bouwmaterialendorp ingehuldigd. Dankzij dit project zal een nieuw gewestelijk park aangelegd worden. In het voorjaar van 2018 staat nog een andere activiteit in de kijker: de cruiseterminal van Brussel. Die maakt een betere ontvangst van de boten van riviercruises mogelijk. Op 20 mei staat er een speciale editie van het Havenfeest op het programma, met boottochten, een ‘Port Run’, een zeepkistenwedstrijd, een death ride en een skywatch.

De haven van Brussels is de eerste Belgische haven met het label "CO2-neutraal". Symbolisch gaat ze ze 25 bomen planten om zo een nieuwe groene ruimte in Anderlecht te creëren. De haven wil dit jaar ook haar derde ster krijgen van het ecodynamisch bedrijfslabel.

Ook de beroemdste Brusselaar, Manneken Pis, viert mee. Hij tooide zich in een sluismeesteruniform. Dit uniform eert de leden van de operationele diensten van de haven van Brussel.

Meer info? Bezoek de website van de haven van Brussel.