Folon in een Horta-verpakking in Schaarbeek

28 maart 2024 - 29 september 2024
Brussel

Misschien zag u al beeldhouwwerk van hem her en der in Brussel, maar nog heel wat andere evenementen brengen hulde aan Jean-Michel Folon, die dit jaar 90 zou geworden zijn.

Ga zeker ’s kijken in het Autrique Huis in Schaarbeek, een van Victor Horta’s eerste creaties. Het gebouw op zich is een bezoek waard. Hebt u een beter excuus om Folon Insoliet te gaan bezoeken? 

Bijna een half jaar lang kunt u een weinig bekend aspect van Folon ontdekken, in een expo op maat. Bezoekers mogen voorwerpen en kunstwerken verwachten die Jean-Michel Folons oneindige, intrigerende, overvloedige creativiteit tonen in dit samenwerkingsproject met de Fondation Folon. 

Die stichting richtte de artiest zelf op, in 2000 op het domein Solvay in Terhulpen, amper vijf jaar voor zijn overlijden. Tot op vandaag is het een culturele trekpleister die allerlei expo’s organiseert over het overleden creatieve genie. 

Ga voor een overzicht van alle evenementen ter ere van Folon dit jaar naar de desbetreffende webpagina van de Fondation Folon.