Wout van Aert is wereldkampioen veldrijden

02/02/2016

Wout van Aert (BE) veroverde afgelopen zondag de wereldtitel in het veldrijden bij de mannelijke eliterenners. Na een spannende wedstrijd op het modderige parcours had hij aan de meet een voorsprong van vijf seconden op Europees kampioen Lars van der Haar (NL).

Kevin Pauwels (BE) pakte de bronzen medaille. Sven Nys (BE), die bezig is aan zijn allerlaatste seizoen, eindigde op bijna 40-jarige leeftijd toch nog mooi als vierde, vlak voor uittredend wereldkampioen Mathieu van de Poel (NL).

Voor de pas 21-jarige Wout van Aert betekent deze wereldtitel een mooi orgelpunt op een uitermate geslaagd seizoen. Zo kroonde hij zich eerder dit jaar ook reeds tot Belgisch kampioen veldrijden.

Ook bij de mannelijke beloften waren de Belgen aan het feest: de zege ging er naar de 18-jarige Eli Iserbyt, die het haalde voor de Tsjechische renner Adam Toupalik.

De wereldkampioenschappen veldrijden vonden op 30 en 31 januari in Heusden-Zolder plaats. Ondanks de overvloedige regenval kwamen er, verspreid over twee dagen, niet minder dan 60.000 toeschouwers opdagen aan de omloop van Terlaemen.