Remco Evenepoel eindwinnaar in Argentinië

11/02/2020

Remco Evenepoel liet zijn concurrenten achter zich in de Ronde van San Juan in Argentinië. Hij nam de obstakels, in alle rust.

De 20-jarige Belg van Deceuninck-Quick Step eindigde eerste in de 7e en laatste rit van de Ronde van San Juan (2. Pro) en behield zijn leiderstrui. De tijdrit stond immers al op zijn naam en hij had van zich afgebeten tijdens de koninginnenrit naar Alto Colorado.

Er lagen nochtans wat hinderlagen op de weg naar de zege. Tijdens de eerste koersdag raakte de Brabander betrokken bij een massaval op 3,6 km van de meet. De wedstrijdcommissarissen besloten evenwel de tijd na de valpartij te neutraliseren. De opgave van zijn ploegmaat en favoriet in Argentinië, Julian Alaphilippe, bepaalde het verloop voor Remco Evenepoel. Daardoor moest hij in de favorietenrol kruipen. Ondanks de zege van de Colombiaan Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) in de slotetappe werkte Evenepoel zich in het eindklassement met 33 seconden voorsprong op de Italiaan Filippo Ganna (Italië).

De Belg blonk al uit in de Clásica San Sebastián, op het EK tijdrijden en op het WK tijdrijden voor seniors in Engeland vorig jaar. Hij was trouwens verkozen tot Belgisch sportman 2019. Op 19 februari as. zien we Remco Evenepoel terug in de Algarve.