Einde van een tijdperk: Eden Hazard zet een punt achter zijn internationale carrière

08/12/2022

Na meer dan tien jaar in dienst van het Belgische nationale elftal zet Eden Hazard een punt achter zijn carrière als Rode Duivel. Laten we terugblikken op zijn internationale carrière.

Voetbal stroomt al door Hazards bloed sinds de dag dat hij geboren is, als zoon van twee oud-voetballers (Carine en Thierry Hazard).

Zijn clubcarrière begon al toen hij vier jaar oud was bij RS Brainois. Het zou dan ook niet mogen verbazen dat Eden België voor het eerst op jonge leeftijd vertegenwoordigde en zijn interlandcarrière begon bij de onder-17 en onder-19-ploegen.

Hazards debuut bij de Rode Duivels kwam er op 18 november 2008, toen hij slechts 17 was. Hij viel in de 67ste minuut in voor Wesley Sonck in een wedstrijd tegen Luxemburg. Na dit allereerste duel zou de jonge Hazard de toeschouwers nog jaren verblinden met zijn versnellingen en zijn vele assists.

Hij scoorde zijn eerste van vele doelpunten voor de Rode Duivels op 7 oktober 2011 in een 4-1 overwinning tegen Kazachstan. Hazard kwam in totaal 126 keer op voor de Rode Duivels (alleen Jan Vertonghen, Axel Witsel en Toby Alderweireld werden vaker opgeroepen voor de nationale ploeg) en scoorde 33 doelpunten.

Hij wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld en vertegenwoordigde België op drie FIFA-wereldbekers en twee Europese kampioenschappen.

België heeft nog een reden om trots te zijn op Eden Hazard als het gaat om zijn bijdragen aan de nationale ploeg: voormalig bondscoach Marc Wilmots vertrouwde zijn sterspeler in 2015 voor het eerst de aanvoerdersband toe en hij droeg die in zijn interlandcarrière 59 keer – een record.

De aanvoerder sprong erbovenuit, zelfs binnen een gouden generatie van Belgische voetballers met spelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku.

Hij is van onschatbare waarde geweest voor de Rode Duivels en bij uitbreiding voor België.

We wensen hem veel succes met zijn clubcarrière en hopen nog steeds stiekem dat hij op een dag uit pensioen terugkeert, op dee top van zijn kunnen, en ons voor de zoveelste keer trots maakt.

Bedankt, Eden!