Elise Mertens wint finale dubbelspel op Australian Open

23/02/2021

Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka won de Belgische de finale van het dubbelspel op de Australian Open. Met deze tweede grandslamtitel klimt ze naar de top van de wereldranglijst in die discipline.

In de hitte van Melbourne haalde de Belgisch-Wit-Russische tandem het met 6-2 en 6-3 van de Tsjechischen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova na 1.19 u. spelen.

Deze finale haalt de geschiedenboeken niet, zozeer waren de tegenspelers verlamd door de inzet en stapelden ze de rechtstreekse fouten op, vooral bij de opslag. Daarentegen toonden onze landgenote en haar partner zich bijzonder toegewijd en sterk in het achterveld.

Het is de tweede grandslamzege voor deze tandem, die sinds 2019 samenspelen. Na hun eerste grandslamtoernooi van 2019 op de US Open mochten beide jonge meisjes op Ostrava (2020), Indian Wells en Miami (2019) de trofee opnieuw in de lucht steken.

Daarbij klimt de Belgisch-Wit-Russische tandem dankzij deze zege op de Australian Open naar nummer één op de wereldranglijst van het damesdubbel.

Na Justine Henin en Kim Clijsters mag een derde landgenote er dus prat op gaan dat ze ooit de wereldranglijst tennis heeft aangevoerd.