Elise Mertens opnieuw nummer 1 van de wereld in het dubbelspel

27/09/2023

De Belgische tennisster Elise Mertens is opnieuw nummer 1 van de wereld in het dubbel, na haar zege in het WTA-tennis van Guadalajara in Mexico.

Samen met haar Australische partner, Storm Hunter, heeft Elise Mertens zopas het WTA 1000-tennistoernooi van Guadalajara in Mexico gewonnen. In de finale rekende het Belgisch-Australische duo in 1 uur 24 minuten af met de Canadees-Nieuw-Zeelandse tandem Gabriela Dabrowski-Erin Routliffe met drie sets: 3-6, 6-2 en 10-4.

In Guadalajara speelde Elise Mertens haar 30e finale in het dubbel op het WTA-circuit. De Belgische heeft nu 18 titels in het dubbel op zak. De laatste haalde ze in Rome binnen, met dezelfde Australische partner, op de WTA 100.

‘Het is uiteraard altijd fijn’, zei de tennisster die geboren werd in Leuven na haar zege aan het agentschap Belga. ‘Het bewijst dat ik een goed jaar achter de rug heb met mijn nieuwe partner, met wie ik heel geregeld een team vormde. Het betekent ook dat mijn niveau in het dubbelspel nog altijd uitstekend is en ik bij de top van de tenniswereld behoor.’

Door deze zege staat Elise Mertens in het dubbel opnieuw op nr. 1 in de wereld, nadat ze al klassementsleider was in mei 2021 en daarna in juni 2022. Haar Australische partner, Storm Hunter, hijst zich naar plaats 2.

We vermelden ook de mooie prestatie van de jonge Greet Minnen, halve finaliste op het WTA 250-toernooi van Guangzhou in China en nu doorgestoten naar plaats 63 van het nieuwe wereldklassement in het enkelspel.