Eden Hazard in FIFA-Elftal van het Jaar

27/09/2019

De gala-avond van de Best FIFA Football Awards vond plaats in de Scala van Milaan. Eden Hazard maakt als enige Rode Duivel deel uit van het Elftal van het Jaar 2019.

Rode Duivels Eden Hazard en Kevin De Bruyne waren beiden genomineerd voor een plekje in de ‘beste wereldploeg’, volgens de stemming van de voetbalprofs. Uiteindelijk zit alleen Real Madrid-speler en voormalige ster van Chelsea in het elftal 2019.

Het Elftal van 2019 bestaat uit de Braziliaan Alisson Becker, die ook Beste Doelman van het jaar werd, met als verdedigers de Nederlanders Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt, de Braziliaan Marcelo en de Spanjaard Sergio Ramos. Als middenvelders de Nederlander Frenkie de Jong, de Kroaat Luka Modric en de Belg Eden Hazard. Het trio aanvallers wordt gevormd door de Portugees Cristiano Ronaldo, de Fransman Kylian Mbappé en de Argentijn Lionel Messi, die verkozen werd tot ’s werelds beste speler.

Ter herinnering: de internationale voetbalfederatie FIFA had op 5 september een lijst van 55 kandidaten bekendgemaakt. Voetbalprofs wereldwijd mochten stemmen en dat leverde het ideale Elftal op. Elke speler mocht stemmen voor een doelman, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers.