België wint teamgoud op jumping

05/09/2019

Tijdens het Europees kampioenschap hindernisspringen voor ploegen op vrijdag 23 augustus haalde België zijn eerste Europese titel binnen én een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

In de openingsproef, het jachtparcours, reed de ploeg bijna al zijn strafpunten bijeen. Maar dankzij Pieter Devos (op Claire Z), Jos Verlooy (Igor) en Grégory Wathelet (MJT Nevados) en hun foutloze rit klom België opnieuw naar de kop van het klassement. Onze ploeg zette zijn beste score neer van de drie beste ritten op de tweede wedstrijddag.  Uiteindelijk hebben de vier ruiters het met 12,07 strafpunten gehaald, voor Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Individuele proeven

Grégory Wathelet, geplaatst voor de grote finale, bleef foutloos en eindigde 9e. Jos Verlooy brak met zijn 3e plaats zijn persoonlijk record, namelijk een bronzen plak op zijn 23e, aan de zijde van jumpingtoppers als Martin Fuchs (Zwitserland, Clooney) en Ben Maher (Groot-Brittannië, Explosion W).

Tijdens de individuele proeven paradressuur veroverde Manon Claeys (San Dior) een zilveren en een bronzen medaille. Barbara Minneci (Stuart) en Michèle George (Best of 8) van hun kant wonnen elk twee keer brons.

Fraaie resultaten die uitzicht bieden op een medaille in Tokio.