Thierry Neuville wint Acropolis Rally

14/09/2022

De Belg Thierry Neuville wint de tiende wedstrijd van het WK rally 2022 en klimt zo naar de derde plaats in de algemene rangschikking.

Zijn recentste WRC-zege (World Rally Championship) behaalde Thierry Neuville afgelopen oktober in de Rally van Catalonië, maar dit succes op de Griekse wegen stelt hem gerust wat zijn enorme kwaliteiten betreft.

Al tijdens de eerste ritdag liet de Belg de beste tijd optekenen in de speciale openingsetappe in het Olympisch Stadion in Athene, goed gevuld met 60.000 toeschouwers. De drie volgende dagen werkte hij de diverse programmaonderdelen van deze Acropolis Rally perfect af, zodat hij zijn leidersplaats tot aan het eind behield.

Zijn twee ploegmaats, de Est Ott Tänak (+ 15.0 seconden) en de Spanjaard Dani Sordo (+ 1:49.7) werden tweede en derde, waardoor de Zuid-Koreaanse Hyundai-stal voor het eerst in zijn geschiedenis het hele podium vulde.

Er blijven dit jaar nog drie rally’s te rijden en Thierry Neuville staat met 131 punten derde in het algemeen coureursklassement. De Fin Kalle Rovanperä blijft leider met 207 punten, gevolgd door de Est Ott Tänak met 154 punten.

Wetende dat er nog 90 punten te verdelen zijn, hoeft de Belgische coureur dit jaar mathematisch de wereldtitel nog niet uit te sluiten.