Schitterend palmares op WK paracycling

18/08/2022

Prachtprestaties op het WK paracycling voor onze Belgische renners. Onze landgenoten keren uit het Canadese Baie-Comeau terug met 8 medailles, waarvan vier gouden.

Tim Celen (MT2), de 24-jarige Kempenaar wint goud in de tijdrit én in de wegrit en behoudt zo zijn wereldtitel van vorig jaar in Cascais (Portugal).

Maxime Hordies (MH1) won goud in de wegrit door de Italiaan Cornegliani in de sprint te verslaan. Daarna pakt hij in zijn categorie brons in de tijdrit.

Louis Clincke (MC4) van zijn kant viel op in de tijdrit. Met een tijd van 39:31.27 beklimt hij de tweede podiumplaats. In de wegrit behaalde hij ook zilver. Op 200 m van de eindstreep ingehaald ondanks zijn machtige sprint moet hij de eerste podiumplaats afstaan aan de Ier Grimes.

En ook Ewoud Vromant (MC2) scoort twee keer. In de wegrit van 70,2 km blijft hij tot in de laatste ronde in de kopgroep tot een kettingprobleem in de laatste twee kilometer hem doet wegzakken naar de derde podiumplaats. Maar in de tijdrit heeft hij afspraak met het goud door de 18,9 km af te leggen in 26:37.97.

Proficiat voor onze kampioenen!