Belg wint voor de derde keer Masters rolstoeltennis

10/12/2018

Joachim Gérard heeft in Orlando, Florida, de Masters rolstoeltennis gewonnen. In de finale schoof onze landgenoot de Japanse nummer 1 van de wereld opzij.

De 30-jarige Waals-Brabander versloeg Shingo Kunieda in 3 sets (6-1,6-7 (3/7) en 6-3) en veroverde zo zijn 3e individuele Masterstitel. Eerder won de nummer 6 van de wereld het toernooi al in 2015 en 2016. Het toernooi staat bekend als het officieuze WK.

Gérard presteert al jaren op een hoog niveau. Vorig jaar eindigde hij 3e op het Masterstoernooi en in 2016 won hij op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille in het enkelspel.

Ook in het dubbelspel is hij een topper. Tijdens zijn halve finale in het enkelspel schakelde Gérard zijn dubbelpartner Stefan Olsson uit. Samen met de Zweed verloor hij eerder dit jaar de finale van het Masters dubbelspel. Daarin waren de Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer te sterk. En samen met Houdet won hij in 2014 de Masterstitel. Nu kon Gérard opnieuw op het hoogste schavotje plaatsnemen.