Belg breekt record Franse Alpen zonder hulp oversteken

31/08/2023

Louis-Philippe Loncke is een Belgische avonturier met een nieuwe prestatie op zijn erelijst. Hij vestigde een nieuw record met in 24 dagen te voet en helemaal zelfstandig de Alpen over te steken, van Nice naar Thonon-les-Bains, 425 km ver.

Extreme sporter Louis-Philippe Loncke verbeterde het record en behaalde een nieuwe wereldprimeur door zonder hulp in 24 dagen de Franse Alpen over te steken.

Onze 46-jarige landgenoot vertrok van het Zuid-Franse Nice naar Thonon-les-Bains aan het Meer van Genève.

Om deze expeditie tot een goed einde te brengen en het officiële record zonder hulp te breken, droeg hij een minimale uitrusting mee in een rugzak, 34 kg zwaar in plaats van de gebruikelijke 40 tot 60 kg.

De man uit Moeskroen heeft al wat ervaring opgedaan. Louis-Philippe Loncke liep eerder al 700 km door de Pyreneeën, zonder opnieuw voorraad in te slaan, vóór hij zonder hulp de 623 km Grande Traversée des Alpes (GTA) aanpakte.

In 2016 trok hij al de aandacht door als allereerste ooit, alweer volledig op eigen houtje, dwars door de zoutvlakten Salar de Coipasa en Salar d’Uyunile in Bolivia heen te lopen, 14 uur stappen per dag, en dat alles op een gemiddelde hoogte van 3.700 m.

Proficiat voor deze industrieel ingenieur van opleiding en master industrieel management aan de KULeuven voor deze nieuwe bovenmenselijke prestatie!