Grootste snoeptaart ter wereld in Waregem

29/02/2024

Wereldrecords: je hebt ze in alle maten, vormen, geuren, kleuren en hoedanigheden. 120 vrijwilligers zijn het voorbije weekend uitgelopen om een 8,65 m hoge eetbare piramide van smakelijke snoepjes te bouwen.

Groothandel Ameel Candy World uit Roeselare bedacht een origineel initiatief om zijn 25-jarig bestaan te vieren: een reuzensnoeptaart ter gelegenheid van de beurs voor snoep, snacks en andere zoetigheden in eventhal Waregem Expo. Velen toonden zich bereid de mouwen op te stropen, zodat de initiatiefnemers genoodzaakt waren een selectie te maken. Uiteindelijk mochten zes verenigingen van elk 20 vrijwilligers op zaterdagochtend aan de slag om de verschillende taartonderdelen ineen te knutselen.

Eerst werden welgeteld 349.089 stukjes snoep volgens een bepaald patroon met eetbare lijm vastgekleefd op tegels die daarna werden aangebracht op grote panelen. Aan de basis mat de constructie 10 m in het vierkant en 9 verdiepingen hoog kwam ze uit op 8,65 m! Als kers op de feesttaart prijkte het gouden getal 25. Wie de hoogte trotseerde, moest een veiligheidsharnas aan. In het 4.500 kg zware gevaarte zaten hartjes, roosjes, spekjes, soezen, zure beertjes … Net op tijd klaar voor de opening van de beurs, oef. Na afloop kreeg elke vereniging 1.500 doosjes snoep mee voor de verkoop.

Officieel is de snoeptaart niet geregistreerd bij Guinness World Records. Te duur. Maar de organisatie liet weten dat het record staat op 3 m. Met een schamele 3 m hoogte weet je het wel, zeker?