Uw zwart-geel-rode paradijsjes

27/07/2021

Begin deze zomer vroegen we wat uw geliefkoosde zwart-geel-rode paradijsje is. Velen onder u stipten bekende en minder bekende plekjes in ons mooie land aan.

De Belgische kust, z’n fraaie badplaatsen en natuurreservaat Het Zwin staan op één. De Hoge Venen met de Baraque Michel en wandelen te midden van een goedbewaarde unieke natuurpracht laten u evenmin onberoerd. In de hoofdstad zijn de Ter Kamerenabdij, de Kleine Zavel en het Zoniënwoud stuk voor stuk oorden van rust pal in de drukte van de stad.

Ook talrijke andere plekken, zoals het Graf van de Reus in een meander van de Semois, de Maasvallei bij Dinant, het park van Mariemont in het Henegouwse Morlanwelz geven ons zin in een uitstap in de natuur of vol cultuur, met tussendoor een museum.

In Vlaanderen brengt de stilte in de Japanse Tuin in Hasselt of in de Oude Kalevallei bij Gent u op ideeën.

Niet te vergeten ook de Oostkantons, voor een narcissenwandeling langs de Holzwarche in de lente, in de gemeente Büllingen.

Verrassender is Zaventem. Want ja, daar zetten Belgen die in het buitenland wonen voor het eerst terug voet op vaderlandse grond, hun zwart-geel-rode paradijsje.

We bedanken alle respondenten … en ontdek zeker nog andere pareltjes op onze site!