Leuven, een van de populairste bestemmingen in Europa

24/02/2022

Dit jaar draagt Ljubljana (Slovenië) de palm weg, gevolgd door Marbella (Spanje), Amiens (Frankrijk) en Plovdiv (Bulgarije). Op vijf staat de Vlaams-Brabantse stad Leuven, op amper een half uurtje van Brussel.

De Europese toeristische website European Best Destinations (EBD) en het platform voor duurzaam toerisme en de uitwisseling van goede praktijken van de Europese Commissie, Eden Network, kozen uit 400 bestemmingen de 20 beste. Liefst een half miljoen reizigers uit 182 landen namen deel aan de selectie en Leuven kwam met 48.000 stemmen als vijfde uit de bus.

Ongetwijfeld werden de fans van Leuven bekoord door het cultuuraanbod, het rijke erfgoed, het vele groen, de eetcafés en restaurants maar vast ook, zoals European Best Destinations onderstreept, door zijn inzet voor duurzame ontwikkeling in een stad waar de fiets koning is.

Ter herinnering: in 2020 stond de stad Namen in de top 10, meer bepaald op plaats 7.

Naast de obligate klassiekers, zoals het stadhuis, M Leuven of de Sint-Pieterskerk ontdekt u op uw wandeling door deze in meer dan één opzicht gastvrije stad enkele verborgen parels.