Historische ontdekkingen met Open Monumentenkaart en Kusttram

07/07/2021

Rijg met je Open Monumentenkaart historische hoogtepunten aan de Belgische kust aaneen, van De Panne tot Knokke-Heist. Uiteraard met de Kusttram.

Deze langste tramlijn ter wereld combineert alle voordelen: frequente haltes en rijtijden, vervoerbewijzen op maat, talrijke info- en verkooppunten, bezienswaardigheden altijd vlakbij. Ook stress door parkeerproblemen is uitgesloten. Misschien krijg je wél te kampen met keuzestress, want wat pik je mee en wat laat je noodgedwongen liggen? FOB serveert u alvast een rijkgeschakeerd aanbod, geschikt voor alle weertypes. Gewoon van attractie naar event hoppen met altijd wel een hapje en een drankje binnen handbereik.

 

Wandelen door het Westhoeknatuurreservaat in De Panne, het surrealistische werk van de bekende schilder Paul Delvaux bewonderen in Sint-Idesbald, mijmeren tussen de ruïnes van de cisterciënzerabdij Ten Duinen in Koksijde, kijken hoe schipper Hendrik Gheeraert in 1914 de Duitsers een hak zette in Nieuwpoort, het verzonken terrazzobad bewonderen in de voormalige vakantiewoning Villa Les Zéphyrs uit het interbellum in Westende, herinneringen ophalen aan regent prins Karel en aan de Atlantikwall in Raversijde, je schrap zetten voor een flinke brok Oostende met het ‘warenhuis vol kunst’ Mu.Zee, Ensor, het oude postgebouw, de Mercator en het Napoleonfort … Onze tijd zit er al op, maar u wachten verderop onder meer nog een idyllisch vissershuisje, een fraaie pier, de ‘Paravang’, een oude vismijn en Natuurpark Het Zwin als eindpunt.