Henri PFR: Brussel, 24 jaar oud en ster-dj

15/05/2020

Op amper 24-jarige leeftijd behoort de Brusselse Henri PFR tot de nieuwe golf van Belgische dj's die een grote hype zijn en die de Belgische driekleur vertegenwoordigen op festivals over de hele wereld.

Het bijzondere verhaal van deze jongeman uit Brussel begint wanneer hij student is bij Solvay en nog bij zijn ouders woont. Hij besluit om in de kelder een studio op te zetten om muziek op zijn computers te spelen. Van de ene op de andere dag wordt hij, dankzij een liedje gepost op internet,  gespot door professionals. 

De jongeman maakt onmiddellijk een heleboel hits, waaronder “Home” en “Until the end”. Hij doet verschillende tournées over heel de wereld. Van de Verenigde Staten tot Azië en van Dubai tot Tomorrowland. De jonge Belgische dj, inmiddels al uitgegroeid tot een ster, is overal in trek. 

 

Naast componist en DJ is Henri PFR ook producer. Een eerste gouden plaat en een D6bel Music Award zetten het erg mooie begin van zijn carrière in de verf.  

 

Onlangs onthulde hij zijn nieuwe plaat, die in volledige afzondering is gemaakt. “Lockdown Music" is een nummer dat vanuit zijn thuisbasis is gemaakt met de medewerking van meer dan 120 mensen, van alle leeftijden en achtergronden, die zijn samengebracht in de video van het nummer. Daarnaast besloot de DJ, die ook ambassadeur is van Unicef België, om al zijn rechten te schenken aan het Belgische consortium 12-12.