David Lebeer, de beste bartender van België

15/06/2018

Kende u David Lebeer al met zijn fameuze cocktailcreaties? Hij mag zich vanaf nu de beste bartender van België noemen. De Gentenaar won de 'Diageo World Class Bartender of the Benelux of the Year 2018'.

De World Class Competition is de grootste wedstrijd ter wereld voor bartenders met jaarlijks meer dan 10 000 deelnemers uit 55 verschillende landen. David Lebeer van The Cobbler in Gent sleepte de titel van beste bartender van de Benelux in de wacht.

Lebeer pakte tijdens de wedstrijd uit met zijn felbegeerde cocktails. De thema’s van dit jaar waren: ‘Wanderlust’ en ‘Signature Serve’. De finalisten ontwierpen elk twee creaties: eentje geïnspireerd door het thuisfront en eentje door een verre bestemming, waarbij vooral hun eigenheid naar boven moest komen. De bartender nam het op tegen zeven andere Belgen en twee Luxemburgers. De finale ging uiteindelijk tussen Lebeer en Yen Pham. Een vijfkoppige jury gaf uiteindelijk het eindoordeel. “De overwinning voelt zo surrealistisch, maar super goed,” aldus Lebeer in de Standaard. “Ter voorbereiding op de finale ga ik veel voormalige winnaars proberen te spreken om van hen te leren. Hopelijk kan ik België op de kaart zetten tijdens de finale.”

Op 6 oktober strijdt David Lebeer tegen 50 barmannen over de hele wereld voor de titel van World Class Bartender van het jaar 2018 tijdens de finale in Berlijn. Wie zal de Canadese Kaitlyn Stewart opvolgen als de beste bartender van de wereld?