Fotowedstrijd: de winnaars zijn bekend

11/10/2022

We kregen een honderdtal foto’s uit de hele wereld binnen die het België met duizend facetten laten ontdekken.

De fotografen kiekten symbolische plekken, zoals het gestileerde Atomium, de Grote Markt van Brussel en haar bloementapijt of de warme gloed van een zonsondergang op een Noordzeestrand. Anderen nemen ons liever mee naar minder bekende plaatsen en tonen ons België in de vier seizoenen: bloesemende boomgaarden rond Sint-Truiden, het kasteel van Walzin in de zomer of het Maloukasteel in de sneeuw. Om maar te zwijgen van Brussel, Dinant, Brugge, Antwerpen, vanuit een zeldzame invalshoek gefotografeerd met enig kunstzinnig en soms zelfs surrealistisch talent.

De foto Palace of Justice (het Justitiepaleis) in Brussel van Pascal De Meester en Menenpoort van Gill Van den Bussche in Ieper hebben respectievelijk de juryprijs en de publieksprijs gewonnen.

Terwijl de jury viel voor de zon in de koepel van het Brusselse Justitiepaleis koos het publiek voor het licht dat met de Menenpoort speelt, een monument in Ieper opgericht ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten uit Groot-Brittannië en de Commonwealth uit de Eerste Wereldoorlog.

De twee genoemde winnaars krijgen elk een cadeaucheque van € 250; de andere mogen binnenkort een typisch Belgisch pakje verwachten. We contacteren elke winnaar persoonlijk via e-mail.

Nogmaals dank aan die talrijke deelnemers die ons hun schitterende foto’s van ons land hebben geschonken.

Ontdek de winnende plaatjes van dit jaar vooraan in de rubriek Fotogalerij.