Belgische Tripel pakt goud bij European Beer Star

14/10/2022

Het is officieel: het beste Tripelbier is van Belgische bodem! 'Paix Dieu' heeft een gouden medaille gewonnen in deze categorie bij de European Beer Star-wedstrijd.

Je zou kunnen zeggen dat tripelbieren een beetje een Belgische specialiteit zijn. Het zijn ‘pale ales’ met een hoog alcoholgehalte, meestal tussen acht en tien procent. Enkele van de beroemdste Tripels van België zijn de Westmalle Tripel en de Tripel Karmeliet.

Dit jaar worden ze echter overtroffen door 'Paix Dieu' (Vrede van God). Het Belgische bier, dat wordt gebrouwen door Brasserie Caulier, een brouwerij uit het Waalse Péruwelz, wist de 140-koppige jury, bestaande uit experts op het gebied van bier en industrie, te verleiden.

Het bier heeft een alcoholvolume van 10% en wordt omschreven als bier met "delicate fruitige en kruidige aroma's". Het wordt gebrouwen bij volle maan, want de maankalender is zeer belangrijk voor de Abdij van Paix Dieu, waarvan de monniken het bier als eerste hebben gebrouwen.

Wist u dat de runner-up voor Tripel in Belgische stijl ook Belgisch is, namelijk de Affligem Tripel? Ook andere Belgische bieren kwamen aan bod.

Andere Belgische bieren die goud wonnen waren Hellekapelle (beste blonde ale in Belgische stijl), Hapkin (beste sterke blonde ale in Belgische stijl) en Oude Gueuze Cuvée René (in de categorie van Oude Geuze en Oude Lambic in Belgische stijl). Als je de zilveren en bronzen medailles meetelt, was België 15 keer vertegenwoordigd in de lijst van laureaten.

Hoog tijd voor een trip(el) naar België!