1.001 gewaarwordingen op blotevoetenpad in Gouvy

05/08/2020

Op de ecologische boerderij Ferme de la Planche in het Luxemburgse plaatsje Gouvy worden de voeten van het hele gezin vertroeteld tijdens een 3 km verkwikkende wandelervaring.

Trek meteen bij aankomst dat knellend schoeisel uit en geef je stappers lucht, licht en vrijheid. Laat alle ballast achter bij de overdekte bankjes en in de kastjes. De roep van het pad wordt onweerstaanbaar.

Je krijgt een brede waaier aan bodembedekking voor – of beter – onder de voeten geschoven. Boomstammen, houtkrullen, zaagsel, schors, kurk, keien, grind, schiefer, rotsen, zand, aarde, slijk, humus, bladeren, dennenappelen, gras, mos, hooi, water … prikkelen stuk voor stuk alle zintuigen. Je bewondert en ruikt de ongerepte en wisselende landschappen, luistert naar de stilte, proeft de zuivere lucht, voelt je voeten herleven. Dat heet genieten en één worden met jezelf. Tussendoor word je geregeld aangestaard door paarden, koeien en kalfjes, ezels en alpaca’s. Want voor alles is Ferme de la Planche natuurlijk een boerderij, waar je je kennis van en passie voor het platteland kunt bijschaven.

Elk doelpubliek komt aan zijn trekken. De allerkleinsten volgen de groene route, wie zich mans genoeg voelt, gaat voor de oranje tocht door een riviertje, wie toch liever op zeker speelt, houdt het voorlopig bij geel. Maar geen nood, uiteindelijk komt iedereen weer samen. Onderweg is verpozen met een snack mogelijk bij een picknicktafel.

Wedden dat je straks met frisse tegenzin die schoenen weer aantrekt?

Raadpleeg de site vóór uw bezoek.