Mens en natuur kunnen in harmonie leven

05/05/2022

Op een 30-tal km van Amsterdam loopt nog tot 9 oktober de tentoonstelling Floriade 2022. BelExpo, het Belgische Commissariaat voor Internationale Tentoonstellingen, grijpt de kans om er het beste te tonen van wat België qua groene of duurzame technologie in huis heeft.

Zes maanden lang loopt in het Nederlandse Almere de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade 2022, met liefst 400 deelnemers van over de hele wereld. Dit jaar is het thema Growing Green Cities (groene steden ontwikkelen). Elk land krijgt er de kans zijn kijk op een wereld waar mens en natuur in harmonie leven uit de doeken te doen.

Onze stand speelt met overtuiging de Belgische troeven uit op het vlak van duurzame bouwmaterialen. Hij ligt aan de rand van het water, is 500 m² groot en bestaat uit een paviljoen en een tuin die ontworpen zijn door architectenbureau Nicolas Godelet Architectes & Ingénieurs.

De tuin is een subtiele mengeling van wilde natuur en geometrische lijnen, met alleen inheemse plantensoorten uit België. De bezoeker wandelt door die rustgevende plek, geïnspireerd op onze landschappen, met onze luchten en wolken. Houten spellen en een pad van eetbare planten zorgen voor een extra leuke toets. Alles is erop gericht de milieu-impact van het paviljoen zo klein mogelijk te houden: de duurzame, herbruikbare of bioafbreekbare materialen. Aarde, hout, composteerbaar bioplastic, alles wordt na de tentoonstelling gerecycleerd.

Wedden dat de 2 miljoen verwachte bezoekers op Floriade 2022 onder de indruk raken van onze tuinbouwtroeven en innovaties?