Vlaamse natuurfotografe wint 2 internationale prijzen

06/04/2018

Ann Coppens sleepte op één dag maar liefst twee toonaangevende fotografieprijzen in de wacht. Een van die prijzen wint ze voor het tweede jaar op rij. Een buitengewone prestatie!

Ann Coppens is al zeven jaar gepassioneerd door natuurfotografie. Ze wist met succes van haar hobby haar beroep maken. Haar troeven? De emoties van dieren weergeven en hun persoonlijkheid uitlichten in één krachtig beeld.

De fotografe won de “European Professional Photographer of the Year" in de categorie Wildlife. Drie impressionante natuurfoto’s maakten haar voor het tweede jaar op rij winnares. De foto’s werden beoordeeld door het kritische oog van een internationale jury. Ook de ‘World Photographic Cup’ haalde ze binnen voor beste Belgische foto.

Op de winnende foto’s staan ook hier dieren centraal. Een olifant en een groepje eenden bij zonsondergang, kraanvogels en sternen paraderen op de foto’s. Dieren fotografen is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Voor de foto’s met de sternen reisde ze in totaal 11 keer naar de Farne-eilanden, voor de Britse kust.

Zin om meer foto’s te bewonderen? Surf naar haar website of bezoek haar Instagramprofiel.