Hedendaagse kunst met de zee als decor

04 June 2021 - 07 November 2021
Mer du Nord

Thema van het driejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst Beaufort, dat dit jaar van 27 mei tot 7 november plaatsvindt, is de manier waarop de mens moet onderdoen voor de natuur. 21 door de zee geïnspireerde kunstenaars stellen tentoon in de tien badplaatsen.

De kunsttriënnale Beaufort startte in 2003. Het doel van de happening is onder meer een permanent beeldenpark op te zetten. In een embryonaal stadium telt het park al 30 kunstwerken uit vorige edities en om de drie jaar komen er nieuwe bij. Beaufort wil ook liefhebbers en nieuwsgierigen naar elk van de Belgische kuststeden lokken, zodat ze hun troeven en al het fraais van de expo kunnen ontdekken. De snelle en praktische kusttram verbindt alle badplaatsen. Zo kan je helemaal ontspannen van de ene naar de andere rijden, zonder files of parkeerperikelen.

Foto’s van de verschillende werken die dit jaar worden tentoongesteld, staan op BEAUFORT 21, met een korte inleiding/beschrijving erbij en een voorstelling van de artiest. Ook interessant aan dit project is dat het loopt over 6 maanden en dat bezoekers de kust dus in verschillende seizoenen kunnen leren kennen. Telkens wisselt het kleurenpalet en is de sfeer helemaal anders, vanaf de prilste lentedagen gevolgd door het onophoudelijk feestelijk kermisgedruis in juli en augustus tot wanneer in de herfst de rust met haar lege stranden terugkeert.