Maroesjka Lavigne wint prijs op Sony World Photography Awards

22/04/2016

Maroesjka Lavigne is op de Sony World Photography Awards met de eerste prijs in de categorie professionele landschapsfotografie gaan lopen. De Gentse fotografe maakte indruk met haar serie Land of Nothingness die de voortdurend veranderende Namibische natuur vastlegt.

Op de Sony World Photography Awards viel Maroesjka Lavigne in de prijzen met haar serie Land of Nothingness (Land van het niets), waarin ze het publiek naar de verlaten zoutvlaktes, woestijnduinen en verschroeide aarde van Namibië meeneemt. “Ik wilde een plek van de wereld tonen waar de natuur nog steeds de baas is, waar dieren nog de bovenhand op mensen nemen. Land van het  niets verwijst naar de leegte en rust van het dunbevolkte gebied”, vertelt Lavigne.

Nog voor haar recente bekroning stelde de Robert Mann Gallery in New York al Lavigne’s werk tentoon. De 27-jarige fotografe mocht daar eerder exposeren met haar fotoreeks en -boek Ísland waarmee ze internationaal doorbrak. Lavigne was toen maar net als master in de fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent afgestudeerd. Ondertussen besteedden ook vooraanstaande tijdschriften zoals The New York Times Style Magazine en de talenteditie van het FOAM Magazine enkele pagina’s aan haar werk dat ook in Japan en Zuid-Korea te zien was.

Haar bekroning in de Sony World Photography Awards 2016 is een volgende stap in Lavigne’s carrière. Dit jaar kreeg de organisatie voor de negende editie van de wedstrijd meer dan 230.000 inzendingen uit 186 landen en is daarmee één van de meest gerespecteerde en invloedrijke fotowedstrijden ter wereld. De Sony World Photography Awards is een initiatief van de World Photography Organisation dat individuele fotografen internationaal probeert te ondersteunen.