Belgische hoeden vliegen de wereld rond

05/05/2022

Fabienne Delvigne, met haar passie voor hoeden van kindsbeen af, wil niets liever dan de vrouwelijke schoonheid sublimeren met een hedendaagse toets en een vleugje gekte in haar creaties, alles met gratie.

In haar atelier in Brussel combineert de modeontwerpster al ruim vijfendertig jaar buitengewone bedrevenheid met oeverloze verbeeldingskracht tot prachtige hoeden.

Sinds haar marketingstudie in Brussel heeft de Elsense, inmiddels een Belgisch mode-icoon, een hele weg afgelegd. Pas afgestudeerd aan de EPHEC-hogeschool richt ze in 1987 Maison Fabienne Delvigne op. De onderneemster, trots van Belg te zijn, promoot een typisch Belgische stijl die haar in 2001 de titel Gebrevetteerd Hofleverancier van België oplevert. Hoewel ze ook handtassen, juwelen en haute-coutureaccessoires ontwerpt, steken haar luchtige hoofddeksels – van klassieke hoeden tot meer avant-garde – erboven uit. Zozeer dat zelfs de gekroonde hoofden van Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Zweden ze dragen. De modeontwerpster zette internationaal verder door toen ze zich onlangs in Londen vestigde, waar in de beroemde Britse luxe winkel Fenwick om haar hoeden gevochten wordt.

De hoedenmaakster stelt haar knowhow ook graag ten dienste van ander talent en werkte onder meer samen met Armani, Chanel, Dior en Natan.

Ontdek haar collectie.