Belgisch cineast Gilles Coulier regisseert internationale tv-reeks ‘War of the Worlds’

11/02/2019

De Vlaamse regisseur Gilles Coulier, bekend van de televisiereeksen ‘De dag’, ‘Bevergem’ en de speelfilm ‘Cargo’, zal de eerste vier afleveringen van de prestigieuze buitenlandse reeks ‘War of the Worlds’ regisseren.

De serie wordt een hedendaagse bewerking van H.G. Wells’ sciencefictionklassieker War of the Worlds en beschrijft wat er zou overblijven van de mensheid op onze planeet na een buitenaardse aanval. Na een eerdere verfilming door Amerikaans topregisseur Steven Spielberg zit er deze keer een Vlaming in de regisseursstoel. Coulier werd eerder al geprezen voor de televisieserie Bevergem, de langspeelfilm Cargo en de kortfilms IJsland (2009) en Mont Blanc (2012). War of the Worlds wordt het eerste internationale project van de jonge regisseur.

“Na Bevergem, Cargo en De Dag was ik klaar voor een nieuwe uitdaging”, aldus Coulier. Deze grote Brits-Franse coproductie, met hoofdrollen voor o.a. Oscarwinnaar Gabriel Byrne (The Usual Suspects, Louder Than Bombs) en Dowtown Abbey-actrice Elizabeth McGovern is dan ook precies het soort project waar Coulier naar verlangde. “Het is een hele eer om de krijtlijnen te mogen uitstippelen voor dit grote internationale project en te mogen samenwerken met deze fantastische cast”, zegt de regisseur. Wel benadrukt hij dat het hier niet gaat over een definitief afscheid van België: “Ik ben van plan om in de komende jaren de ervaring op internationaal niveau te gebruiken voor mijn werk in eigen land. Daarom ben ik ben ook bijzonder tevreden dat we met ons productiehuis De Wereldvrede een versnelling hoger schakelen en actief meewerken aan dit grootse project.”