Biotechstart-up Orionis Biosciences … goed van start

13/04/2016

Het innovatieve biotechbedrijf Orionis Biosciences werd opgericht met de steun van een internationaal investeerdersconsortium. Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent kondigden in april de oprichting van Orionis Biosciences aan, een start-up gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van bepaalde immuniteitsziekten en aandoeningen die verband houden met bepaalde kankers. De start-up haalde € 5 miljoen op bij een internationaal investeerdersconsortium geleid door Excel Venture Management in Boston.

Het bedrijf bezit de rechten op een reeks technologieën voor de ontwikkeling van medicijnen, meegebracht door medeoprichter, hoogleraar Jan Tavernier (VIB/Universiteit Gent), en door zijn  onderzoekspartners. Het zal zijn activiteiten uitoefenen in Gent en in Boston. CEO en medeoprichter is dr. Niko Kley, expert in medicijnontwikkeling en ervaren ondernemer, die eerder ook al met succes FORMA Therapeutics mee oprichtte (een laboratorium gespecialiseerd in de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker en genetische ziekten).

Orionis Biosciences, opgericht met de steun van een sterk internationaal investeerdersconsortium en geleid door een ervaren ploeg, getuigt van het kwaliteitsvolle onderzoek en de goede samenwerking tussen de VIB-laboratoria en de Universiteit Gent met de industriële wereld.