Koning Remco laat zien waarom hij de regenboogtrui verdient

24/04/2023

De hemel klaart op voor wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel, die Luik-Bastenaken-Luik 2023 won.

Het peloton bleek geen partij voor de Belgische bezitter van de begeerde regenboogtrui, zoals hij naar de zege racete in de Vurige Stede. Remco liet een kloof van 1 m. 6 s., vóór Tom Pidcock en Santiago Buitrago Sánchez over de eindstreep kwamen.

Het boegbeeld van Soudal-Quick Step werkte de wedstrijd bijna exact hetzelfde af als in 2022. Hij liet zijn fans smullen van zijn ontsnapping op 30 km van de finish.

Remco was al een van de favorieten voor deze wedstrijd, maar sommige wielerfans waren teleurgesteld dat een confrontatie met zijn felste concurrent, de Sloveen Tadej Pogacar, niet kon plaatsvinden. Pogacar brak al vroeg in de wedstrijd zijn pols.

Geen probleem. De Aerokogel, het koosnaampje van Evenepoel, gaf ons, gewone stervelingen, een spektakel die andere wielergod waarmee hij zo dikwijls vergeleken wordt waardig, Kannibaal Eddy Merckx. En wie anders dan die Eddy Merckx heeft het record van de meeste zeges in Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam staan?

Wist u dat Luik-Bastenaken-Luik de oudste van de vijf klassiekers is, de meest prestigieuze eendagswegwedstrijd op het Europese continent?

Gefeliciteerd, Remco Evenepoel. En in 2024 op naar die hattrick!