Elise Mertens, nieuwe nummer één in het dubbelspel

17/05/2021

De Belgische tennisster, momenteel nr. 14 van de wereld in het enkelspel, wordt wereldkampioene in de WTA-ranglijst voor het dubbelspel.

Elise Mertens kwam tijdens de tennisseizoenen tegen verschillende partners uit en bouwde al een stevig palmares op in het vrouwendubbel. Ze won van de Wit-Russische Aryna Sabalenka (Wit-Rusland) op het laatste grandslamtoernooi van Melbourne (Australië), ging op haar elan door aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova en recenter met de Taiwanese Su-Wei Hsieh, haar partner in het aanstaande toernooi van Roland Garros. Op d’r eentje heeft ze dus de voorbije maanden heel wat punten vergaard.

De autoriteiten van het vrouwentennis hadden pas hun nieuwe ranglijsten gepubliceerd toen de fijne verrassing binnenkwam. Hoewel de Limburgse in het enkelspel maar twee plaatsen is geklommen naar nr. 14 van de wereld, gaat ze in het dubbel voor altijd de annalen van het tennis in. Ze wordt niet meer of niet minder ’s werelds nummer 1 van die discipline!

‘Ik ben heel erg blij, het is een droom die uitkomt. Het dubbelspel lag me altijd al. Tweede of eerste van de wereld is uiteraard niet hetzelfde. Ik weet niet voor hoelang ik aan de top blijf, maar ik heb er tenminste gestaan’, was haar bescheiden antwoord op het bericht.

Zo wordt Elise Mertens na Kim Clijsters en Justine Henin de derde Belgische tennisster ooit op nummer één in het enkelspel.