Kunstenaars herschapen Villa Empain in een aquarium

31 oktober 2023 - 10 maart 2024
Brussel

De tentoonstelling Water in Villa Empain in Brussel brengt een hele troep creatieven samen om met het begrip water aan de slag te gaan.

Zoals altijd komt de ‘kunst’ tot leven in de art-decoarchitectuur van de Villa Empain, ‘een poëtische en gevoelsvolle kennismaking’ met het oeuvre van de Zuid-Koreaanse artiest Kim Tschang-Yeul en met water in al zijn verschijningsvormen, van druppeltjes tot koud hard ijs, van zijn poëtische tot zijn politieke hoedanigheden.

De kunstenaars op deze tentoonstelling komen van overal ter wereld. Uiteraard kon de villa niet voorbijgaan aan de kwaliteit van de meest getalenteerde Belgische kunstenaars, als wijlen Léon  Spilliaert of Jean-Michel Folon, architect en keramist Félicien Umbreit of experimenteel artieste Ann Veronica Janssens.

Gewoonlijk krijg je in een museum te horen dat je van de broze kunstwerken moet afblijven, maar het werk van Umbreit is anders op dat vlak. Hij moedigt de bezoekers aan zijn ‘supersensuele’ golven aan te raken. ‘Als je mijn werk aanraakt, raak je bijna mijn handen aan’, zei de artiest.

Wel handig die optie, nietwaar? Nu u helemaal gewonnen bent voor de expo, raadpleeg hier gewoon de praktische info en laat je door het museum meedrijven om het levenscheppende element water te ontdekken.

Geniet ervan!