Belgische artiest Michel François stelt tentoon in Bozar

08 juni 2023 - 21 juli 2023
Brussel

Momenteel loopt in het Brusselse kunstencentrum Bozar een tentoonstelling over 40 jaar artistieke praktijk van de Belgische kunstenaar Michel François.

De exporuimte wordt een verlengstuk van zijn atelier, volgens het museum.

En wat voor een warrig web spint hij in dat verlengstuk van zijn studio! Via zijn communicerende kunstuitingen – beeldhouwkunst, fotografie, video, schilderkunst en installaties – neemt Michel François de toeschouwer mee op een reis die ‘de werkelijkheid dooreenschudt, in vraag stelt en telkens weer haar relatie met kunst nieuw leven inblaast’.

Hoewel hij speciaal voor de expo nieuw werk heeft gemaakt, noemt de artiest zijn evenement in Bozar, dat vier decennia bestrijkt, een ‘retrospectief’. Dat gezegd zijnde, zegt hij continu zijn vroegere kunstwerken te hergebruiken ‘door ze te transformeren en andere associaties te verkennen’.

Dat Michel François meetelt blijkt uit het feit dat hij België vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië in 1999, samen met Ann Veronica Janssens.

Wist u dat François in het Limburgse Sint-Truiden is geboren maar er ‘amper één week verbleef’? Hij groeide op in Brussel, waar hij tot op vandaag woont en werkt.

Als u zelf zin hebt gekregen door dit stukje, lees dan de praktische info.