Say #Yes2Belgium

22/06/2016

Op woensdag 22 juni nam premier Charles Michel deel aan het evenement #Yes2Belgium, dat georganiseerd werd door 11 kamers van koophandel, waaronder die van Amerika in België. Enkele internationale kaderleden zetten er België op een positieve manier in de kijker.

De campagne #Yes2Belgium is een initiatief van de Amerikaanse Kamer van Koophandel (AmCham) in België. Voorzitter Howard Liebman vat ze in één zin samen: ‘België blijft een uitzonderlijke plek om te wonen en te werken.’ Door die boodschap schaarden meerdere kamers van koophandel, met name die van China, Canada en Brazilië, zich achter het initiatief om buitenlandse economische partners aan te trekken.

In februari van dit jaar spraken de 11 kamers in een open brief hun gehechtheid aan België uit en noemden ze de aspecten die hun bedrijven naar ons land haalden. De maand nadien zou geschiedenis worden geschreven, met de terreuraanslagen. Maar het blazoen van België bleef ongeschonden voor het panel van buitenlandse investeerders. Zij blijven de Belgische overheid steunen in haar strijd voor veiligheid en stabiliteit.

Premier Michel kon het initiatief #Yes2Belgium alleen maar toejuichen en onderstreepte nog duidelijker de voordelen die België oplevert voor de bedrijven en de overheidsmaatregelen om van ons land een topbestemming te maken voor de investeerders. Hij voegde eraan toe dat België belangrijk is als investeringsland; daarom stellen zoveel bedrijven er vertrouwen in.

Meer info vindt u op deze site.