Inclusieve ondernemingen: een Belg in de top 10

10/12/2019

Solvay onderscheidt zich op Europees niveau in een klassement dat de diversiteit en de integratie van 700 Europese bedrijven evalueert. De Belgische grootmacht van de chemische industrie staat op de 9e plaats.

 

Solvay behoort tot de top 10 werkgevers wat diversiteit en integratie betreft. Dat blijkt uit de Financial Times ranking. De multinational, meer dan 150 jaar geleden ontstaan in België, is nu een reus in de chemische industrie. Met zijn 9e plaats is Solvay dus het best gerangschikte Belgische bedrijf van de 14 onderzochte Belgische bedrijven.

 

Het rapport Diversity Leaders, opgesteld door de Financial Times, bekijkt hoe het zit met de vooruitgang van integratie bij bijna 700 bedrijven uit 10 Europese landen. Het is dus een beoordeling op "bevordering van alle soorten diversiteit", d.w.z. inclusie met betrekking tot gendergelijkheid, tot seksuele geaardheid en handicaps, alsook de bevordering van sociale en etnische diversiteit die de samenleving beter weerspiegelt.

 

Om tot dit klassement te komen, verzamelde de Financial Times gegevens van 80.000 werknemers in 10 Europese landen. In samenwerking met Statista, dat de adviezen van deskundigen op het gebied van human resources en rekrutering heeft onderzocht, hebben zij deze enquête uitgevoerd. Het doel is om de materie in de praktijk zo goed mogelijk te verbeteren.