Mooi brons op WK paratriatlon!

05/12/2022

Wim De Paepe blonk alweer uit, op het WK paratriatlon dit jaar in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze atleet, die een bovenbeenamputatie heeft ondergaan, eindigt derde in zijn categorie.

Topatleet bij de Ligue Handisport Francophone Wim De Paepe kan internationaal al een lange erelijst voorleggen. Derde op het EK 2021, daarna ook derde op het WK 2021 en dit jaar zet hij in Abu Dhabi dezelfde prestatie neer, met een nieuwe bronzen medaille.

De onderdelen van een paratriatlon zijn dezelfde als van een klassieke triatlon, alleen zijn ze wat korter. De deelnemers moeten achtereenvolgens 750 m zwemmen, 20 km fietsen en tot slot 5 km lopen.

In de PTS2-klasse, waarin  de ernstig gehandicapte atleten zitten die rechtop kunnen deelnemen, eindigde Wim De Paepe de sprint in 01:09.52. Hij was nochtans als tweede uit het water gekomen, voor hij op de fiets wat tijd verloor en terugzakte naar de vierde plaats. Een nieuwe energie-impuls stuwde hem voorbij een concurrent en richting brons om de hals. De Fransman Jules Ribstein (tweevoudig wereldkampioen) en de Spanjaard Lionel Morales gaan hem vooraf.

Onze landgenoot gaat zich in 2023 voorbereiden op een kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.