Wist u dat er voor het eerst Belgen in het UEFA-Team van het jaar zitten?

19/01/2018

Het staat buiten kijf dat de Rode Duivels, de Belgische nationale mannenvoetbalploeg, al een paar jaar van wereldklasse zijn. Met zijn onnoemelijke talenten meet het Belgische team zich vandaag met de grootste voetbalnaties.

Onlangs gaven twee van onze Duivels daar schitterend blijk van: ze zijn opgenomen in het UEFA-Team van het Jaar. Een Belgische primeur sinds de oprichting in 2001 en de kroon op het briljante seizoen van Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Beide voetbaltovenaars, die respectievelijk bij Manchester City en Chelsea spelen, vertegenwoordigen als enigen de hoogste en beroemde Engelse voetbalcompetitie.

Van de 50 genomineerde spelers bij Europese clubs hebben er maar elf de eer jaarlijks deel uit te maken van deze selectie. Het zijn supporters van over de hele wereld die via de website van de Europese Voetbalfederatie UEFA het elftal samenstellen. Dit jaar brachten ruim 8 miljoen fans hun stem uit.

Naast de twee winnaars stonden ook Dries Mertens (Napels) en Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) op de shortlist van de genomineerden. Zo zie je maar dat onze stervoetballers wel degelijk tot de wereldtop behoren.