Sang-Hoon Degeimbre is buitenlandse chef-kok van 2016

19/10/2016

De Belgische chef-kok Sang-Hoon Degeimbre is door de gerenommeerde associatie Les Grand Tables du Monde verkozen tot buitenlandse chef-kok van 2016. Degeimbre staat sinds 1997 aan het hoofd van het restaurant L’Air du Temps.

De gastronomische associatie Les Grand Tables du Monde heeft de Belgische chef-kok Sang-Hoon Degeimbre tot buitenlandse chef van het jaar benoemd. Het is voor Degeimbre de bekroning van een twintig jaar lange carrière in zijn restaurant L’Air du Temps. De culinaire associatie loofde de chef voor zijn creativiteit met lokale, eigen gekweekte producten. Met meer dan 170 restaurants uit 24 verschillende landen als lid, is Les Grandes Tables du Monde een icoon in de gastronomische wereld.

Vorig jaar riep Gault&Millau Degeimbre al uit tot Belgische chef van het jaar. De chef-kok van Koreaanse afkomst kookt sinds 1997 voor L'Air du Temps in Liernu, dat de voorbije jaren twee Michelinsterren kreeg. Degeimbre bouwde de oude boerderij uit tot een eigentijdse culinaire tempel met een tuin van vijf hectare, waar hij zijn eigen groenten en kruiden kweekt. Wie naar een iets toegankelijkere keuken op zoek is, kan ook terecht in Degeimbre’s restaurant SAN in Brussel waar alle maaltijden in kommetjes en met een lepel geserveerd worden.