Wist u dat de Rode Duivels al 30 jaar de straatkinderen in Mexico steunen?

06/03/2017

Dertig jaar geleden begonnen de Rode Duivels te investeren in de straatkinderen in Mexico. Vandaag is het project nog steeds actief en succesvoller dan ooit tevoren.

Het begon in 1986, toen de nationale Belgische voetbalploeg het tot in de halve finales van de FIFA-Wereldbeker in Mexico schopte. Ter plaatse werd de ploeg getroffen door het lot van de straatkinderen in de stad Toluca. Velen - weeskinderen, slachtoffers van verkrachting, prostitutie, alcohol en drugs - kwamen bedelen bij de spelers. Aan het einde van hun verblijf besloten de Rode Duivels dan ook om zich in te zetten voor het welzijn van deze kinderen.

Het jaar daarop opende 'Casa Hogar', een centrum voor verzorging, opleiding en advies voor straatkinderen, zijn deuren in Mexico. Vandaag is Casa Hogar veel meer dan een toevluchtsoord of een opvangcentrum. Sinds 1987 zijn honderden kinderen opgegroeid in het centrum onder toezicht van een plaatselijk team van professionals dat hun een huiselijk gevoel en een opleiding heeft kunnen geven. Op 8 juni 2017 zal er een galadiner plaatsvinden ter ere van de dertigste verjaardag van dit gulle project.