Belgische tiener publiceert boek in het Engels

19/01/2023

Wist u dat de lijst van Belgische schrijvers zojuist is uitgebreid met een zeer jonge auteur?

De veertienjarige Febe Maenhout is een Belgisch meisje dat haar eerste roman heeft geschreven. Dat is op zich al een verbazingwekkende prestatie, versterkt door het feit dat ze het in het Engels heeft geschreven, amper twee jaar na haar eerste boek in die taal. Volgens Febe is het makkelijker voor haar om de juiste woorden te vinden in het Engels dan in het Nederlands.

Febe's roman heet How I Love To Hate You (“Hoe graag ik je haat”) en speelt zich af in een fictieve wereld met een cultuur die doet denken aan de Middeleeuwen, zoals ze zelf heeft gezegd.

Terwijl ze de vreugde ervaart van een eerste roman - haar boek kwam net voor Kerstmis uit -, heeft ze al een idee voor een tweede boek, waarbij ze erop wijst dat How I Love To Hate You eindigt met een cliffhanger, die perfect is voor een vervolg.

De jonge auteur heeft gezegd dat ze graag leest en het liefst in het Engels. Welke taal ze ook kiest, ze voegt zich bij een lange lijst van Belgische auteurs. Moge zij in de hele wereld gewaardeerd worden, zoals gevestigde namen als Amélie Nothomb, Stefan Hertmans, Hugo Claus of Georges Simenon.

Proficiat aan de jonge Belgische, en moge ze een lange en succesvolle literaire carrière hebben.