Vier Belgen op lijst van jonge Europese vernieuwers

21/09/2017

Liefst vier Belgen staan op de prestigieuze ranglijst van Europese vernieuwers jonger dan 35 jaar van van MIT Technology Review. Het magazine van de Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT) waardeert hiermee het werk van Damya Laoui, Victor Dillard, Julien De Wit en Vincent Spruyt.

De lijst 'Innovators under 35 Europe' telt 35 talentvolle vernieuwers en ondernemers uit Europa. Ze werden gekozen uit 1100 inzendingen.

Damya Laoui doet onderzoek naar een nieuwe kankertherapie via ‘dendritische cellen’, die deel uitmaken van ons eigen immuunsysteem. Ze bestudeert of het mogelijk is om bij kankerpatiënten cellen uit tumoren te halen en deze opnieuw bij hen te injecteren om zo de groei van hun tumor af te remmen.

Victor Dillard creëerde een artificial-intelligenceplatform dat helpt om veilige en efficiënte gentherapie te ontwikkelen.

Vincent Spruyt ontwikkelt een platform voor automatisch leren dat menselijk gedrag verklaart en voorspelt aan de hand van big data. Zijn Sentianceplatform gebruikt gegevens van smartphonesensoren en telt al een half miljoen gebruikers.

Julien De Wit zoekt naar nieuwe technieken om mogelijk bewoonbare planeten te identificeren en bestuderen die rond andere sterren dan de zon draaien. Als lid van het team van Michaël Gillon speelde Julien de Wit een belangrijke rol in de recente ontdekking van vier exoplaneten rond de ultrakoude dwergster TRAPPIST-1. MIT Technology Review riep Julien De Wit eerder al uit tot Belgian Innovator of the Year 2017.