Taekwondo: Sarah Chaari stunt opnieuw!

07/12/2023

Met het binnenrijven van de eindzege op de Manchester Grand Prix taekwondo in de categorie -67 kg, werd Sarah Chaari de eerste Belgische ooit die een gouden medaille won op zo'n hoog wedstrijdniveau. Dankzij haar overwinning kwalificeert ze zich ook voor de Olympische Spelen in Parijs.

Sarah Chaari, die in 2022 al wereldkampioene werd in de categorie -62 kg, zowel bij de junioren als bij de senioren, legt de lat dit jaar nog wat hoger. Ze is geboren en getogen in Charleroi en won de finale van de categorie -67 kg van de ultraprestigieuze Grand Prix van Manchester in Engeland.

Op haar pad naar de ultieme competitiefase versloeg de 18-jarige Belgische in de achtste finale de Britse Lauren Williams met 2-1 (14-13, 8-10, 10-0), vervolgens in de kwartfinale de Tsjechische Petra Stolbova met 2-0 (6-1, 9-4) en tot slot in de halve finale de Jordaanse Julyana Al-Sadeq met 2-1 (10-14, 2-0, 7-1).

In de finale tegen de Chinese Mengyu Zhang had de Belgische taekwondoka (zo noemen we dat) genoeg aan twee rondes (6-4, 16-4).

Na twee zilveren medailles eerder dit seizoen, in de Grand Prix van Rome (Italië) en in die van Taiyuan (China), kon de studente geneeskunde eindelijk haar tanden zetten in haar eerste gouden medaille op dit niveau. Een Belgische primeur in deze sport!

Door haar fraaie overwinning kwalificeert Sarah Chaari zich ook nog eens voor de komende Olympische Spelen in Parijs. België kan daarom al dromen van een podiumplaats.