Belg uitgeroepen tot wereldkampioen darts

13/12/2023

Andy "The Beast" Baetens verslaat zijn tegenstander met een topscore in de finale van de WDF World Cup en wordt zo als eerste Belg wereldkampioen in deze discipline.

Zoals de meeste spelers in het WDF-circuit (World Darts Federation) is Andy Baetens geen professional. Overdag werkt deze Aalstenaar (in de provincie Oost-Vlaanderen) namelijk gewoon in een supermarkt. En toch heeft hij de afgelopen maanden als een gek getraind om zijn droom te verwezenlijken in deze 'sport' die meestal achterin cafés wordt gespeeld.

Aangezien de 34-jarige Belg sinds september geen enkele dartswedstrijd heeft verloren, ging hij als grote favoriet naar de World Cup of Darts, een wereldkampioenschap dat traditioneel plaatsvindt in de Lakeside Country Club in Frimley Green, een klein plaatsje in Surrey op ongeveer 50 km ten zuidwesten van het centrum van Londen in Engeland.

In de finale maakte de man met de bijnaam "The Beast" korte metten met zijn tegenstander, de Nederlander Chris Landman, die ook twee voormalige wereldkampioenen had uitgeschakeld, voordat hij tegenover de Belg kwam te staan. Andy Baetens won heel gemakkelijk met 6 sets tegen één!

Om de finale te bereiken, versloeg onze nieuwe wereldkampioen in de vorige rondes achtereenvolgens de Pool Bialecki, de Schot Stone, de Australiër Tata en de Zweed Nilsson.

Felicitaties aan deze sympathieke Belg met zijn nieuwe wereldkroon!