Alexander Blockx: de nieuwe nummer 1 van de wereld in het tennis voor junioren

11/05/2023

De Antwerpse tennisser klimt naar de wereldtop en volgt de Luikenaar Gilles-Arnaud Bailly op, die eind 2022 nummer één werd.

Na Gilles-Arnaud Bailly eind vorig jaar troont andermaal een Belg aan de top van de hiërarchie bij de junioren, zo blijkt uit de wereldranglijst die de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor de maand mei publiceerde.

Alexander Blockx, recent de winnaar van de Australian Open in het enkel (en finalist in het dubbel), heeft drie juniorentitels op zijn naam en wordt nummer 1 in de wereld. Zo zet de 18-jarige Antwerpenaar enkele maanden later dezelfde prestatie neer als zijn landgenoot en vriend, de Luikenaar Gilles-Arnaud Bailly. Deze laatste start nu in het profcircuit, maar blijft toch mooi derde van de wereld bij de junioren.

Volgens de coach van Alexander Blockx ‘zou tussen beide tennisfenomenen een gezonde en goede verstandhouding heersen’. ‘Ze zijn vrienden. Ze hebben samen al aan veel toernooien meegedaan. Ze hebben mekaar altijd aangejaagd, maar rustig en sportief. Voor zijn 12e stond Alexander een trapje hoger, daarna haalde Gilles-Arnaud hem in en zo hebben ze elkaar altijd vooruitgestuwd. Dat verklaart hun topranking, waarom ze vrienden zijn en samen trainen. Zo is het goed.’

Twee Belgen in de top 3 van beste spelers ter wereld is vast uitzonderlijk te noemen. Nu, we zien ze nog niet meteen wedijveren om de wereldtop bij de profs, zoals in het verleden Justine Henin en Kim Clijsters bij de vrouwen … maar alle Belgen wensen het hun zeker toe!