Tennis: Gilles-Arnaud Bailly is de nummer 1 van de wereld bij de junioren

16/02/2023

De jonge tennisser staat sinds november 2022 op het hoogste podium in de wereldranglijst bij de junioren. Een primeur voor een Belg in de voorbije tien jaar!

Gilles-Arnaud Bailly is aangesloten bij het Luikse TC Visé maar traint ook bij de Wilson Tennis Academy in Hasselt. Zoals Elise Mertens, onze landgenote en ex-nummer 1 van de wereld in het dubbelspel.

Deze Bilzenaar stond vorig jaar in de finale van de junioren op Roland-Garros en de US Open dit jaar. In augustus 2022 haalde hij ook de Europese titel bij de U18 in het Zwitserse Klosters binnen. Hij heeft 6 titels bij de junioren op zijn naam staan, waarvan hij er vorig jaar twee van graad 1 veroverde.

Afgelopen oktober speelde hij zijn allereerste wedstrijd in een ATP-toernooi op de European Open in Antwerpen. Ruim drie uur lang bood hij in de eerste ronde David Goffin weerwerk. Tot slot won deze de driesetter met 7-6 (9/7), 5-7, 6-4.

Het is de eerste Belg die bij de mannelijke junioren de wereldranglijst aanvoert sinds Kimmer Coppejans, de nummer 1 in juli 2012, na zijn zege op Roland-Garros. Bij de vrouwelijke junioren was dat Kirsten Flipkens in 2003 en 2004.

De jonge Gilles-Arnaud Bailly kent zijn potentieel. Hij houdt het hoofd koel en gaat, ondanks zijn recente successen, niet naast zijn schoenen lopen. Want in het verleden wisten veel kampioenen bij de junioren het uiteindelijk niet waar te maken bij de profs.

In elk geval lijkt de toekomst van het Belgische tennis rooskleurig als we ook Alexander Blockx, recente winnaar van de Australian Open bij de junioren meerekenen.