Evenementen

De nieuwe zaal illustreert enerzijds de geschiedenis van de zaak Wolfers en stelt anderzijds een historische collectie Belgische

29 June 2018 - 08 July 2018

Paolo Conte, Melanie De Biasio, Pharoah Sanders, … dit zijn slechts enkele namen die dit jaar de affiche van het Gent Jazz Festival sieren.

20 June 2018 - 30 June 2018

In juni 2018 krijgt Brussel een nieuw filmfestival, het Brussels International Film Festival (BRIFF).

13 May 2018

De herdenkingsplechtigheden rond 1914-1918 hebben vooral het gruwelijke oorlogsverleden van Ieper en omstreken in de kijker gezet. Eens draaide in de West-Vlaamse frontstad echter alles rond de … kat.

10 March 2018 - 25 March 2018

Van 10 tot 25 maart organiseert Brussel voor de tweede keer het BANAD-festival. Dit evenement plaatst het art-nouveau en art-deco-erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de kijker.

03 March 2018

Voor het elfde jaar op rij kan je tijdens Museum Night Fever de Brusselse musea op een geheel nieuwe manier (her)ontdekken. Op zaterdag, van 7 u. ’s avonds tot 2 u.

Pagina's

Er valt altijd iets te beleven in België!

België wordt vaak omschreven als een sociaal, gastvrij land van feestvierders die graag bij elkaar komen om momenten van gezelligheid en ontspanning te delen. Festivals, carnaval, tentoonstellingen... in België is de evenementenkalender altijd goed gevuld!

Vanaf het begin van het jaar komen vele folkloristische groepen bijeen om het carnavalseizoen voor te bereiden dat in sommige steden een echte traditie is. Dit is onder meer het geval van het door Unesco als immaterieel patrimonium erkende carnaval van Binche.

Geschiedenisliefhebbers kunnen dan weer genieten van historische of religieuze processies, zoals de Heilige Bloedprocessie in Brugge, de Ommegang in Brussel of de Napoleontische marsen van L'Entre-Sambre-et-Meuse.

De zomer luidt ook het seizoen van de muziekfestivals in. Die worden druk bezocht door vele jongeren uit heel Europa. Met het rockfestival Werchter, dat niet minder dan vijf keer werd uitgeroepen tot "beste festival ter wereld" en het originele festival van de elektronische muziek Tomorrowland komen liefhebbers van goede muziek zeker aan hun trekken!

Met het vallen van de bladeren begint ook het seizoen van de grote museale tentoonstellingen, de beurzen en de shows. De dynamische, innovatieve Belgische scène levert artiesten die vaak internationaal erkend worden in de dans-, opera- en theaterwereld.

Maar naast dit bruisende culturele leven is er ook het dagelijkse leven in België, dat van de dorpskermis met zijn taverne of tent, de cafés, de bowlingwedstrijden en kaartspelen, de traditionele bals, de dorpsfeesten, de ambachtsmarkten en sportwedstrijden... zoveel gelegenheden om helemaal in de stemming te komen.