Belgische overwinning op Australian Open bij de junioren

01/02/2023

De jonge Alexander Blockx won het juniorentoernooi op de Australian Open na een spannende finale tegen de Amerikaan Learner Tien.

Alexander Blockx was dé sensatie in Melbourne door zijn zege in het tennistoernooi voor junioren op de Australian Open. Wellicht betekent die de start van een briljante carrière voor dit toekomstige talent.

De jonge Belg schakelde in de loop van de week zijn tegenstanders een voor een uit. Hij gaf blijk van een voor zijn leeftijd verbazingwekkende verbetenheid en spelbeheersing. Zijn slotzege tegen de Amerikaan Learner Tien was erg overtuigend, met zijn vastberaden strakke spel, dat zijn technische en mentale vaardigheden laat zien. Hij triomfeert dus in dit grandslamtoernooi met 6-1, 2-6 en 7-6 (11/9).

Vóór deze bekroning zat Alexander Blockx al in de kwartfinales van het US Open voor junioren in 2022. Hij schonk België een derde finale in het enkel voor junioren in de voorbije vier grandslamtoernooien, na die welke Gilles Arnaud Bailly op Roland-Garros en de US Open had verloren.

Naast de zeges in het rolstoeltennis van Joachim Gérard en die van Elise Mertens in het dubbel was Kimmer Coppejans de laatste Belg die een titel behaalde in het grandslamtennistoernooi voor junioren, in 2012 op Roland-Garros.

De wereldexperts van het tennis zijn unaniem: er wacht deze jonge speler een veelbelovende toekomst. Het wordt uitkijken welk parcours hij en de nummer 1 bij de junioren, Gilles Arnaud Bailly, de volgende jaren zullen afleggen.

De jonge Belgische fans mogen trots zijn op hun nieuwe aankomende kampioen.