16 februari 2018

Om de vier jaar gaan honderden atleten op de Olympische Winterspelen tot het uiterste om medailles in de wacht te slepen, de geschiedenisboeken te halen en hun vaderland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. België trok met liefst 22 atleten naar het Zuid-Koreaanse Pyeonchang.

16 februari 2018

Bois du Cazier is een van de negen Europese sites die dit jaar het Europees Erfgoedlabel heeft gekregen. Na het Mundaneum in Bergen wordt de voormalige mijnsite in Marcinelle als tweede Belgische site met deze prestigieuze onderscheiding bekroond.

09 februari 2018

De Amerikaanse technologiereus Google heeft in Saint-Ghislain, nabij Bergen, een nieuwe zonnecentrale geopend. Daarnaast breidt het bedrijf ook zijn datacentrum uit. Alles samen betekent dit een investering van 250 miljoen euro.

09 februari 2018

Natuurpunt, en haar Waalse zusterorganisatie Natagora, joegen op 3 en 4 februari de Belgen hun tuin in om, naar goede jaarlijkse gewoonte, andermaal vogels te gaan tellen. Blijkbaar werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de natuurverenigingen.

Evenementen

10 March 2018 - 25 March 2018

Van 10 tot 25 maart organiseert Brussel voor de tweede keer het BANAD-festival. Dit evenement plaatst het art-nouveau en art-deco-erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de kijker.

Promotional film about Belgium

Koninkrijk België

Hoofstad   Brussel
Oppervlakte   30,528 km²
Bevolking   11 miljoen
Dichtheid   365 inwoners/km²
Talen   NL, FR, DE
Politiek bestel   Federale Staat
Staatshoofd   Z.M. Koning Filip
Volkslied   Brabançonne
Nationale leuze   Eendracht maakt macht
Munteenheid   Euro
BBP   $ 524,8 miljard

Wist u dat ?

Carnavalsgekte slaat weer toe in België