26 april 2017

De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, Nozizwe Dube, is verkozen tot "Young European of the Year". Met deze titel bekroont de Schwarzkopfstichting sinds 1997 jongeren voor hun maatschappelijke inzet in Europa.

26 april 2017

Het monumentale en wereldbekende vroeg 15e-eeuwse schilderij De Aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck, dat hangt in de Sint-Baafskathedraal in Gent, is voortaan online te bekijken in ultrahoge gigapixelresolutie op het 'Google Arts & Culture'-platform.

14 april 2017

De KU Leuven en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in Brussel werken aan de ontwikkeling van een vaccin dat beschermt tegen hondsdolheid en gele koorts. Dit vaccin moet efficiënt, veilig, goedkoop, gemakkelijk te produceren en niet temperatuurgevoelig zijn.

18 april 2017

Na TomorrowWorld en Tomorrowland Brazilië pakt het Belgische festival Tomorrowland uit met een nieuw concept: Unite with Tomorrowland. Het zoekt aansluiting met de rest van de wereld, via 8 nieuwe bestemmingen: Taiwan, Zuid-Korea, Malta, Libanon, Dubai, Spanje, Israël en Duitsland.

Evenementen

14 April 2017 - 05 May 2017

In 2017 zijn de koninklijke serres open van 14 april tot 5 mei.

National Orchestra of Belgium/Orchestre National de Belgique/Nationaal Orkest van België

Koninkrijk België

Hoofstad   Brussel
Oppervlakte   30,528 km²
Bevolking   11 miljoen
Dichtheid   365 inwoners/km²
Talen   NL, FR, DE
Politiek bestel   Federale Staat
Staatshoofd   Z.M. Koning Filip
Volkslied   Brabançonne
Nationale leuze   Eendracht maakt macht
Munteenheid   Euro
BBP   $ 524,8 miljard

Wist u dat ?

Wist u dat cricket een uitvinding is van Vlaamse wevers?