Thomas Pieters beste rookie in geschiedenis Ryder Cup

03/10/2016

Thomas Pieters heeft er een plekje in de geschiedenisboeken bij. Op de Ryder Cup 2016 bezorgde hij de Europese ploeg vier punten en is zo de beste rookie ooit op het prestigieuze golftoernooi.

Ondanks een verliespartij in de eerste foursomes, heeft Thomas Pieters tijdens de Ryder Cup 2016 indruk gemaakt op de internationale sportwereld. Aan de zijde van superster Rory McIlroy speelde Pieters een fantastisch toernooi. Met enkele glansprestaties hielp hij bij zijn debuut het Europese team aan vier punten. Dat had nog geen enkele rookie in de 90-jarige geschiedenis van het golftoernooi hem voorgedaan. Pieters was, na Nicolas Colsaerts, ook pas de twee Belgische golfer die de Europese kleuren tegen de Amerikaanse ploeg mocht verdedigen.

Hoewel het Europese team uiteindelijk met 17-11 tegen Amerika de boot inging, oogstte Thomas Pieters zelf heel wat lof. Gerenommeerde kranten als de New York Times en Guardian schreven pagina’s vol over de Belg. Ook de grote Amerikaanse sportzender ESPN gaf Pieters in haar rapport de op één na beste score van de Europeanen. Ploeggenoot Rory McIlroy verklaarde dan weer dat hij “zijn partner voor de komende twintig jaar” gevonden had en ploegkapitein Darren Clarke noemde Pieters “het grootste Europese talent sinds McIlroy.” Voor Pieters was het de bekroning van een fantastisch seizoen, waarin hij ook vierde op de Olympische Spelen werd.